Bir asansör ne kadar iyi olursa olsun, düzenli olarak bakım yapılmadığı sürece güvenli, verimli ve sürekli bir işleyişe sahip olamaz. Asansör bakımı; çalışan mekanik, elektrik ve elektronik aksamların sağlıklı çalışmasını sağlamasının yanı sıra konusunda yetkin ve gerekli yasal yetki belgelerine sahip firmalar tarafından yapılması gereken yasal bir zorunluluktur. Asansörlerin düzenli bakımlarının yapılmasının faydaları kısaca şöyle özetlenebilir;
Asansör bakımı ayda bir kere yapılır.Asansör bakımı düzgün bir şekilde yapılırsa asansörde pek arıza meydana gelmez.Ama asansör bakımı pek doğru bir şekilde yapılmazsa asansörde sık sık arıza meydana gelir.Asansör bakımına gelen elemanlarımız asansör bakımı ile ilgili bütün yapılması gereken işlemleri yapıp asansör’ün servise hazır bir vaziyette çalışmasını sağlamaktadır.Asansör bakımı için yapılması gereken işlemleri aşağıda maddeler halinde belirtelim.
ASANSÖR BAKIMININ AVANTAJLARI
- Asansörlerin devamlı ve güvenli bir şekilde çalışması sağlanmış olur.
- Arıza yapma oranını düşürür.
- Tabii kullanımdan dolayı arızalanabilecek malzemelerin önceden tespit edilmesini sağlayarak kaza oluşma durumunun önlenmesi sağlanmış olur.
- Asansör makinesi, kumanda panosu v.b. pahalı asansör komponentlerinin düzenli kontrolü sayesinde bu malzemelerin kullanım ömrü uzar ve oluşabilecek yüksek maliyetli arızaların önlenmesi sağlanmış olur.
- Kullanma ömrünün uzamasını sağlar.
- Daha konforlu ve verimli çalışma sağlanmış olur.
ASANSÖR BAKIMI HİZMETİ NEDİR ?
1 – Asansörün motor yataklarının ve makinanın yağ durumunun kontrol edilmesi.
2 – Asansörün kasnak ve hız regletörünün gresörlük’lerine gres basılması.
3 – Asansörün halatlarının kontrol edilmesi.
4 – Asansörün frenlerin kontrol edilmesi.
5 – Asansörün Ana taşıyıcı kasnaklarının kontrol edilmesi.
6 – Asansörün Ana taşıyıcı rayların ve ağırlık raylarının yağ durumunun kontrol edilmesi.
7 – Asansörün patenlerinin kontrol edilmesi.
8 – Asansörün kapı kilitlerin çalışma durumunun kontrol edilmesi.
9 – Asansörün kapıları açan pompanın kontrol edilmesi.
10- Asansörün kapı yaylarının kontrol edilmesi.
11- Asansörün kapı dikdatörlerinin kontrol edilmesi.
12- Asansörün kapılarının düzgün bir şekilde açılmasını ve kapanmasının ayarlanması.
13- Asansörün yanmayan sinyal ampullerinin değiştirilmesi.
14- Asansörün kabin üstü ve kabin boşluğunun temizlenmesi.
15- Asansörün değişmesi gereken parçalarının APT. Yönetimine bildirilerek değiştirilmesi.Ve değişen parçaların 3yıl garantisi vardır.
ROYAL ASANSÖR
Şirketimiz; 1988 yılı 2. yarısında kurulmuştur. Şirketimiz 1992 yılında sermaye arttınmı ile beraber limited şirket statüsüne geçmiştir. Şirketimiz gerek yurtiçi gerekse yurtdışından en yüksek kalitede malzeme üreten üretici firmalar kanalıyla malzeme ve materyal ihtiyacını karşılamakta ve sonsuz asansörler imal etmektedir.
Royal Asansör, sektöründe 18 yıl hizmet vermiş, kalitesini tüm Türkiye'ye ve dünyaya kanıtlamış bir kuruluş ve markadır. Firmamız lSO9001:2000 ve CE çalışmalarını tamamlamış ve 2006 yılı sonunda bu belgeleri almaya hak kazanmıştır.Bunun yanısıra TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi, Sanayi Bakanlığı Satış Sonrası Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi ve Garanti Belgesi Sertifikalanna sahiptir.
Misyonumuz
Kaliteli hizmetin herkezin hakkı olduğuna inanıyoruz ve bu amaçla ürünler ve hizmetler geliştiriyoruz.
Vizyonumuz
Yenilikçi, akılcı, ilkeli ve sorumlu yaklaşımımızla ülkemizde ve dünyada lider asansör firması olmayı amaçlıyoruz.